"Ъ": Банкір займеться будівництвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Банкір займеться будівництвом

Казна та Політика
1515
Співголова Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергій Тігіпко вчора заявив, що покине всі займані посади для того, щоб сконцентруватися на політичній діяльності. Крім участі в президентських виборах, він планує створити власну партію.
Опитані експерти рекомендують Тігіпкові очолити одну із уже існуючих партій або ж сформувати на основі декількох партійних структур нову.
Учора на прес-конференції співголова Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергій Тігіпко заявив: "Я залишаю посади радника прем'єр-міністра, співголови Ради інвесторів України. Раніше я залишив посаду голови правління Сведбанку і, крім того, залишаю посаду віце-президента Українського кредитно-банківського союзу". Тігіпко також відзначив, що до цього його, зокрема, підштовхнули невдалі переговори щодо створення широкої коаліції. "Тепер у мене одна робота - політика. Сьогодні я ще раз чітко заявляю, що піду на президентські вибори і буду в них брати активну участь", - сказав він. Нагадаємо, Сергій Тігіпко оголосив про свою участь у виборах президента 26 квітня .
Крім того, Тігіпко збирається зайнятися партійним будівництвом. "В Україні зараз немає жодної (класичної) політичної партії, - заявив він і додав, що збирається сформувати таку партію ще до виборів президента."Я зумію створити в цій партії внутрішню демократію. Важливо, щоб була внутрішня конкуренція -якщо (члени партії) будуть конкурувати усередині, то зможуть конкурувати і зовні". При цьому він не уточнив, чи буде ця партія створюватися з нуля чи на основі якоїсь існуючої політичної сили. Як повідомлялося, у квітні в Трудовій партії України (ТПУ) активно обговорювалася можливість того, що партію очолить Сергій Тігіпко. Незважаючи на те, що цього поки не відбулося, його соратники по партії "Трудова Україна", яку пан Тігіпко очолював раніше, - Олександр Баранов, Володимир Скородумов і Олександр Яковенко "стали членами ТПУ, а делегати IХ з'їзду партії прийняли рішення підтримати Сергія Тігіпка на президентських виборах. Тоді ж джерела повідомили, що Тігіпко активно веде переговори з лідерами декількох партій про можливе об'єднання в якийсь громадський рух з робочою назвою "Правий центр".
"Логічніше очолити вже юридично оформлену партійну структуру, ніж створювати нову, - вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень 'Пента' Володимир Фесенко, - тому що в нас ніхто не знає, коли будуть парламентські вибори. Так роблять усі". При цьому політолог називає заяви Сергія Тігіпка про партійне будівництво "довгограючим інформаційним приводом, про який завжди можна поговорити".
З ним погоджується директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. На його думку, створювати новий політичний проект не має сенсу: "У випадку з Тігіпком, думаю, Трудова партія України зможе об'єднатися ще з якимось дріб'язком, і буде створена абсолютно нова політична сила. Але на президентських виборах це йому (Сергієві Тігіпкові) навряд чи допоможе, тому що оргструктури на місцях у партій-карликів ефемерні".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас