S&P: Суперечка між Telenor і Farimex не впливає на рейтинги Вимпелкому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Суперечка між Telenor і Farimex не впливає на рейтинги Вимпелкому

151
Рейтингове агентство Standard & Poor's не бачить поточної загрози погіршення рейтингів або прогнозу по рейтингах ВАТ "Вимпелком" (BB+, "негативний") у зв'язку із судовою суперечкою між Telenor (володіє 29,9% акцій оператора) і компанією Farimex, що володіє ADR на 0,002% акцій "Вимпелкому", говориться в повідомленні S&P.
"Хоча можна припустити, що можлива зміна власника не матиме негайного впливу на бізнес-профіль "Вимпелкому" або його показник фінансового важеля, ми враховуємо ймовірний вплив цієї події на структуру боргу і ліквідність компанії", - говориться в повідомленні S&P.
"Ми знаємо, що деякі із кредитних договорів, укладених "Вимпелкомом", містять положення про "зміну контролю" і вважаємо, що в певних обставинах компанія буде зобов'язана погасити деякі зі своїх зобов'язань у зв'язку зі зміною власника. Така зміна контролю може привести до судового позову між "Вимпелкомом" і власниками його боргових зобов'язань", - заявило агентство.
S&P буде продовжувати моніторинг подальших судових розглядів і оцінювати їхній вплив на кредитні характеристики "Вимпелкому".
Згідно з постановою суду Омська, винесеною в березні, Telenor може позбутися своєї частки в "Вимпелкомі", якщо не виплатить штраф у розмірі $1,7 млрд.
У цей час більша частина пакета - 26,6% акцій - арештована судовими приставами, які готові продати його на аукціоні до розгляду касаційної скарги Telenor, призначеного на 30 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас