Мінсільгосп РФ: Білорусія готова відмовитися від експорту в РФ сухого молока у другому і третьому кварталах поточного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсільгосп РФ: Білорусія готова відмовитися від експорту в РФ сухого молока у другому і третьому кварталах поточного року

Аграрний ринок
351
Білорусія готова відмовитися від експорту в Росію сухого молока в другому і третьому кварталах поточного року. Про це сьогодні повідомила міністр сільського господарства РФ Олена Скринник.
"Сьогодні надійшла усна пропозиція з боку білорусів відмовитися від ввезення в РФ сухого молока на два квартали", - сказала О.Скринник Вона повідомила, що це рішення позитивно сприйняте в Мінсільгоспі РФ, тому що це квартали "великого молока".
"Це дасть можливість нашим сільгоспвиробникам за адекватними, прийнятними цінами продавати своє молоко, російське", - відзначила міністр. Вона вважає, що на рівні міністерств сільського господарства Росії і Білорусії проходить позитивна динаміка відносин.
"Вони (Мінсільгосп Білорусії) готові підписати цю угоду (про тимчасову відмову від ввезення сухого молока)", - додала вона.
9 червня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що заборонив імпорт майже всього спектра молочної продукції з Білорусії. Раніше видана його заборона стосувалася майже 600 найменувань білоруських молочних товарів.
11 червня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін запевнив, що Росія і Білорусія домовилися про постачання молока. Він також попросив міністра сільського господарства Олену Скринник реалізувати цю домовленість на практиці. Прем'єр не уточнив, чи буде скасоване розпорядження Росспоживнагляду, яким була заборонена торгівля на території Росії
У відповідь на санкції Президент Білорусії Олександр Лукашенко відмовився брати участь у сесії Ради колективної безпеки ОДКБ, оскільки вважає, що без подолання нездорових тенденцій в економічній сфері рухатися далі по шляху зміцнення колективної безпеки неможливо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас