Міністр фінансів РФ: Країни-учасниці МВФ вже зібрали понад $400 млрд на збільшення ресурсів фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів РФ: Країни-учасниці МВФ вже зібрали понад $400 млрд на збільшення ресурсів фонду

216
Країни-учасниці Міжнародного валютного фонду (МВФ) уже зібрали більше $400 млрд на збільшення ресурсів МВФ, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін на президії уряду РФ у понеділок, коментуючи минулу зустріч міністрів фінансів країн G8 в Італії.
"На зустрічі обговорювалося питання про збільшення ресурсів Міжнародного валютного фонду для підтримки країн. Зараз поки вдалося зібрати трохи більше $400 млрд із урахуванням внесків Росії, Бразилії і Китаю. Зараз очікується оголошення внеску Індії", - сказав він. За словами О.Кудріна, ці ресурси вже затребувані, особливо в Центральній і Східній Європі, країнах Прибалтики. За його словами, потрібно вирішувати питання, що виникають в цих країнах, які проявляють інтерес, інакше "це може здетонувати або збільшити наслідки для банківської системи Європи".
Крім того, за словами О.Кудріна, на зустрічі обговорювалася продовольча програма, а саме програма безпеки продовольчих заходів, яка розглядалася і під час попередніх зустрічей "вісімки".
О.Кудрін також повідомив, що низкою країн була підписана угода про початок спеціального проекту попереднього фінансування закупівлі вакцин. За його словами, найбідніші країни, як правило, не можуть не тільки оплачувати масові поставки вакцин, але й оплачувати розробку тих видів вакцин, які потрібні в цих країнах. Міжнародне співтовариство, за його словами, починає реалізацію такої програми, і Росія бере участь у цій програмі в розмірі $80 млн на 10 років, по $8 млн щорічно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас