Голова МВФ прогнозує підйом світової економіки не раніше 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ прогнозує підйом світової економіки не раніше 2010 року

422
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Канн заявив, що відновлення світової економіки почнеться не раніше першої половини 2010 року. З таким прогнозом виступив в Астані після зустрічі із прем'єр-міністром Казахстану Каримом Масимовим.
Він пояснив, що незважаючи на всі позитивні явища у світовій економіці, про які говорять керівники країн "великої вісімки" (G8), необхідно "бути вкрай уважним". "Значна частина найгіршого ще не пройдена", - заявив він журналістам.
Разом з тим, на думку Стросс-Канна, у першій половині 2010 року можна чекати підйому світової економіки". Голова МВФ додав, що в більшості країн з економікою, що розвивається, криза привела до "пересихання припливу капіталів".
"Я радий був почути, що уряд Казахстану вживає заходів, щоб забезпечити приплив капіталу, шукає партнерів, у тому числі Китай, і, можливо, це забезпечить обсяги іноземних інвестицій на такому ж рівні, як торік", - висловив надію керівник МВФ.
Якщо все це вдасться реалізувати, то економіка Казахстану в 2009 році може впоратися з питаннями, що стоять перед нею, додав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас