Азіатські індекси падають у понеділок, дешевшають папери сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають у понеділок, дешевшають папери сировинних компаній

Фондовий ринок
88
Азіатські фондові індекси знижуються в понеділок. Акції сировинних компаній дешевшають на тлі падіння цін на нафту і метали, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific знизився під час торгів на 0,7% - до 104,45 пункту. Японський фондовий індикатор Nikkei 225 опустився на 0,7%, південнокорейський Kospi - на 1,9%.
Вартість паперів BHP Billiton, найбільшої у світі гірничовидобувної компанії, упала на 1,7%. Золото подешевшало в п'ятницю на 2,2%, мідь - на 2,9%, ціна нафти також знизилася.
Акції Rio Tinto знизилися в ціні на 0,9%, нафтогазової компанії Woodside Petroleum - на 1,2%.
"Ми як і раніше перебуваємо в центрі найсерйознішої рецесії з часів Другої світової війни, - відзначає стратег AMP Capital Investors у Сіднеї Шейн Олів'є. - Її наслідки неминуче будуть проявлятися".
Вартість акцій OZ Minerals опустилася на 3,4% після зниження аналітиками Citigroup рекомендацій для паперів австралійської гірничовидобувної компанії до "продавати" з "тримати".
Папери Malaysian Airline подешевшали на 3,1%. Компанія зафіксувала квартальний збиток вперше більш ніж за два роки, зокрема, через скорочення пасажирообігу, а також втрат за паливними контрактами. Експерти Credit Suisse AG понизили рекомендацію для акцій Malaysian Airline до "нижче ринку" з "нейтрально".
Котирування паперів японських автовиробників зростають під час торгів на тлі ослаблення курсу ієни до долара США. Акції Toyota Motor Corp. подорожчали на 0,8%, Mitsubishi Motors - на 2,2%.
Ціна паперів Shenzhen Development Bank Co. підскочила на 8,2% на інформації про те, що страхова компанія Ping An планує придбати контрольний пакет акцій китайського банку за $3,2 млрд.
Папери Ping An подорожчали на 1,2%.
Вартість акцій Goodman Group яка працює в галузі нерухомості, зросла на 5,6%. За даними австралійських ЗМІ, компанія може оголосити про купівлю її пакета акцій китайським інвестфондом China Investment Corp. за $404 млн.
Папери японського ритейлера Aeon зросли в ціні на 4,1% після підвищення рекомендацій для акцій експертами Merrill Lynch до "нейтрально" з "нижче ринку". Аналітики очікують збільшення продажів магазинів компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас