Кредитна криза у Німеччині не слабшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитна криза у Німеччині не слабшає

Кредит&Депозит
888
Умови кредитування німецьких виробничих компаній погіршуються, що загрожує пожвавленню економіки, свідчать дані, опубліковані в понеділок британською газетою Telegraph.
Публікація газети викликала зниження курсу євро до $1,3962 у понеділок, тому що ринок в останні дні стурбований станом європейських банків. У п'ятницю євро також падав.
Криза ліквідності усе більше загрожує виживанню компаній і фінансуванню нових замовлень, сказав Telegraph президент Німецької торгово-промислової палати Ханс Дріфтман.
"Це стає загрозою для можливого пожвавлення", - вважає він.
Відповідно до проведеного палатою опитування, більше третини великих компаній як і раніше вказують на подальше погіршення умов кредитування. Умови кредитування зараз гірші, ніж були взимку, на піку кризи.
"Умови фінансування для важливих секторів економіки погіршуються", - говориться в доповіді.
Згідно з даними опитування, вартість запозичень для більшості фірм виросла.
У той же час The Wall Street Journal у понеділок пише, що стан європейських банків не виглядає настільки вже напруженим, якщо застосовувати критерії стрес-тесту, що проводився в США.
Згідно із цими критеріями, при найгіршому економічному сценарії до 2010 року співвідношення капіталу першого рівня до ризикових активів повинно було б скласти 4%. За оцінками Deutsche Bank, тільки 5 з 41 проаналізованого ним банку не пройшли б цю перевірку в Європі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас