Підприємствам у Німеччині все важче отримувати кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємствам у Німеччині все важче отримувати кредити

Кредит&Депозит
355
Підприємствам у ФРН усе важче одержувати кредити. Про це повідомляє журнал Der Spiegel з посиланням на дані опитування, проведеного Федеральним об'єднанням торгово-промислових палат Німеччини (DIHK).
У документі, заснованому на результатах аналізу ситуації на більш ніж 20 тисячах підприємств у ФРН, відзначається, що особливо великі труднощі з одержанням кредитування зазнають великі фірми з персоналом більше тисячі людей. Частка таких проблемних фірм із початку року збільшилася більш ніж на 10 відсотків – до 36 відсотків.
У цілому по німецькій економіці, 23 відсотка всіх підприємств скаржилися на тяжкі умови одержання кредитів – на 3 відсотка більше, ніж на початку 2009 року.
Голова DIHK Ханс Хайнрих Дріфтман констатував, що нестача ліквідності усе більше загрожує виживанню підприємств і тим самим підриває шанси на підйом економіки.
Особливо важка ситуація склалася в автопромі, де на фінансові труднощі скаржаться більше половини всіх компаній. При цьому найбільш сильно страждають постачальники запчастин. Тут ситуацією із кредитуванням незадоволені 78 відсотків фірм – більше, ніж у будь-якій іншій галузі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас