Білорусія має намір постачати молочну продукцію у Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія має намір постачати молочну продукцію у Китай

Аграрний ринок
317
Відкрите акціонерне товариство "Молоко" з Вітебська почало роботу з диверсифікованості ринків збуту молочної продукції, повідомив перший заступник генерального директора акціонерного товариства Юрій Болотін.
За словами Болотіна, середньоазіатський ринок зацікавлений у продукції вітебського молочного комбінату. Зараз підприємство веде переговори з казахстанськими і китайськими покупцями. Найближчим часом подібна зустріч запланована з бізнесменами з Киргизії.
Хоча у ВАТ "Молоко" була налагоджена дилерська мережа в Москві, Санкт-Петербурзі, Смоленську та інших містах Російської Федерації, пошук нових ринків збуту став вимушеним заходом у відповідь на заборону Росспоживнагляду на ввезення білоруської молочної продукції. Щорічно російським споживачам поставлялося суцільномолочної продукції, сиру, вершкового масла на 30 млн доларів.
За підсумками січня-травня акціонерне товариство наростило експорт на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Однак з 7 червня відвантаження в Російську Федерацію припинено, тому що в російських митників є лист за підписом директора Федеральної митної служби із розпорядженням пропускати на територію Російської Федерації продукцію, де в супровідних документах є позначка відповідальної особи Росспоживнагляду. "Однак таких позначок чиновники не роблять, посилаючись на вказівку свого керівництва", - розповів співрозмовник.
Як відзначив Юрій Болотін, попит на вітебську продукцію пояснювався високою якістю. Спеціально для того, щоб російський споживач одержав свіже молоко і сметану, підприємство перейшло на нічне відвантаження суцільномолочної продукції, яка вже через 8 годин була на прилавках російських магазинів. Примітно, що покупці високо оцінили турботу білоруських виробників. За словами співрозмовника, на ВАТ "Молоко" уже не дивувалися листам з подяками від російських покупців. Правда, після 7 червня, на підприємство стали надходити інші листи - із проханням якомога швидше відновити поставки.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас