Катар: ОПЕК, швидше за все, не буде збільшувати видобуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар: ОПЕК, швидше за все, не буде збільшувати видобуток

Енергетика
149
ОПЕК, постачальник 40% споживаної у світі нафти, швидше за все, не буде приймати рішення про збільшення видобутку "чорного золота" на зустрічі у Відні у вересні. Про це заявив міністр нафти Катару, передає Bloomberg.
"Я так не думаю, - сказав Абдулла бін-Хамад аль-Аттиях у неділю під час інтерв'ю в Амстердамі, коли його запитали, чи будуть країни ОПЕК домовлятися про збільшення видобутку. - Я був би радий подивитися реальне зростання споживання, коли економічна криза досягне дна до ухвалення рішення про зростання видобутку".
Ціни на сиру нафту виросли на 62% цього року після падіння більш ніж на $100 за п'ять місяців 2008 року через світовий спад споживання. Ф'ючерси на нафту закрилися на $70 за барель на торгах 9 червня вперше з листопада 2008 року, а долар знизився відносно своїх основних конкурентних світових валют.
ОПЕК може розглянути можливість збільшення видобутку, коли ціна дотягне $100 за барель, заявив міністр нафти Кувейту шейх Ахмед аль-Абдулла аль-Сабах минулого тижня. Зустріч ОПЕК запланована на 9 вересня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас