Обама хоче заощадити 313 млрд доларів на реформі медицини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама хоче заощадити 313 млрд доларів на реформі медицини

Казна та Політика
302
Президент США Барак Обама заявив, що уряд може заощадити 313 млрд доларів протягом наступних 10 років, добившись більшої ефективності системи охорони здоров'я в країні, повідомив Bloomberg. Цього він має намір досягти за допомогою збільшення податків з виробників ліків, а також скорочення числа незастрахованих американців, що дозволить скоротити виплати, які уряд вносить у лікарнях за їх лікування. "Ми повинні реформувати охорону здоров'я, щоб одержати можливість побудувати новий фундамент для нашої економіки", - заявив Обама у своєму щотижневому зверненні до американського народу. Обама підкреслив, що у своєму нинішньому вигляді система охорони здоров'я в США не має ресурсів для сталого розвитку.
Обама також пообіцяв, що реформа системи охорони здоров'я не збільшить бюджетний дефіцит країни, який за прогнозами, в 2009 році досягне рекордних 1,8 трлн доларів. Необхідні кошти для оплати медичних рахунків нинішня адміністрація Білого дому має намір вишукати, зокрема, за рахунок ліквідації податкових послаблень, які зараз надаються американцям з найвищим рівнем доходів. У цілому, за розрахунками американських експертів, реформи в сфері охорони здоров'я США можуть обійтися американським платникам податків в 1,2 трлн доларів.
Однією з передвиборних обіцянок Обами було зробити медичне обслуговування доступним для всіх американців. Із цією метою Обама має намір провести реформу системи охорони здоров'я. Зараз близько 46 млн жителів США, 15% населення, не мають медичної страховки, у той час як державної системи загального медзабезпечення, схожої на європейську, в Америці немає. За даними уряду США, приватні і державні видатки на охорону здоров'я в 2009 році складуть 2,5 трлн доларів. Згідно із прогнозами американських експертів, при збереженні нинішніх тенденцій, у найближчі 10 років вартість медичних послуг у США може збільшитися вдвічі, а число американців без медичної страховки може зрости до 65 мільйонів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас