У Німеччині для Абрамовича побудували найдорожчу яхту у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині для Абрамовича побудували найдорожчу яхту у світі

6067
Російський мільярдер Роман Абрамович зробив собі новий дорогий подарунок: на судноверфі Blohm + Voss у Гамбурзі йому побудували найрозкішнішу і найдорожчу приватну яхту у світі. Цей витвір називається ´"Eclipse", що в перекладі означає "затьмарення", і коштує 340 мільйонів євро.
Спускаючи елегантного гіганта зі стапелів за допомогою двох буксирів, персонал проявляв велику обережність: адже усунення будь-якої подряпини обійшлося б у десятки тисяч євро, відзначає газета Bild.
Нова яхта Абрамовича досягає майже 170 метрів у довжину. Це всього лише на 5 метрів менше, ніж п'ятизірковий круїзний лайнер "MS Deutschland", на якому німецьке телебачення знімає мильну оперу "Traumschiff" ("Корабель мрії").
На яхті – 11 кают класу люкс для 24 гостей, яких буде обслуговувати команда з 70 людей. Одне утримування цього судна обійдеться в 25-30 мільйонів євро на рік.
42-річний власник англійського футбольного клубу Chelsea має намір відправитися на новій яхті на наступний чемпіонат світу з футболу, який відбудеться в Південноафриканській республіці влітку 2010 року.
Щоб гостям, а також самому Абрамовичу з новою подругою Дар'єю Жуковою було не нудно в дорозі, на яхті побудовано 2 басейни, кінотеатр і дискотека. Є також 3 корабельні шлюпки.
У піратів, мабуть, немає ні найменших шансів захопити цей плавучий палац. Корпус судна зроблений з куленепробивної сталі, вікна – із броньованого скла.
На борті встановлена німецька система оповіщення про ракетний напад – свого роду мініатюрна система ПРО, щоправда, без протиракет. Крім того, на яхті є 2 вертольота (з ангарами, як на бойовому фрегаті). Є також міні-субмарина, здатна занурюватися на глибину до 50 метрів.
"Eclipse" – уже третя яхта Абрамовича, відзначає Welt.de. Крім того, російський мільярдер володіє найбільшим у світі приватним літаком і ще двома підводними човнами.
Роман Абрамович ріс сиротою. Більшу частину багатства він зробив на російській нафті.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас