Рада заборонила поштучну реалізацію сигарет з 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заборонила поштучну реалізацію сигарет з 2011

Казна та Політика
527
Верховна Рада заборонила поштучну реалізацію тютюнових виробів, крім сигар, з 1 січня 2011 року.
За прийняття в цілому законопроекту №2110 "Про внесення змін у закон "Про заходи щодо запобігання і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" проголосували 345 депутатів при мінімально необхідних 226.
Згідно із законом, на одному боці кожної упаковки тютюнових виробів розміщується основне медичне попередження для споживачів цих виробів "Паління вбиває", при цьому на звороті упаковки повинні бути розміщені додаткові медичні попередження у вигляді одного з текстових повідомлень наступного змісту: "Паління викликає рак легенів", "Паління викликає залежність від тютюну - Не починайте курити", "Курці вмирають рано", "Паління викликає старіння шкіри", "Паління знижує здатність жінок народжувати дітей", "Паління руйнує артерії, викликає серцеві напади та інсульт".
При цьому, згідно із законом, на упаковці повинен бути зображений малюнок і піктограма, що відображають відповідні можливі наслідки паління.
Рада заборонила включати тютюнові вироби і предмети, пов'язані з їх уживанням у гуманітарну допомогу, а також поширювати тютюнові вироби серед населення безкоштовно.
Парламент установив заборону на паління тютюнових виробів у громадських місцях, у тому числі закладах охорони здоров'я, навчальних закладах, спортивних спорудах, у закладах, підприємствах і організаціях культури, у вагонах поїздів, салонах автобусів, таксі, включаючи маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв, а також у ліфтах житлових будинків.
Паління забороняється на території дитячих майданчиків.
Під час обговорення депутатами відповідного законопроекту голова парламенту Володимир Литвин пообіцяв, що вже в п'ятницю, 12 червня, у Раді буде проведена перевірка того, чи палять в будівлі парламенту.
Закон набуває чинності від дня опублікування, крім частини, що стосується заборони поштучної реалізації сигарет, яка набуває чинності із січня 2011.
Як повідомляло агентство, у вересні 2005 року Рада підсилила боротьбу з палінням, заборонивши паління на робочих і в громадських місцях, за винятком спеціально відведених місць.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас