НБУ за збільшення СФ "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ за збільшення СФ "Нафтогазу"

Енергетика
212
Національний банк підтримує збільшення статутного фонду Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Про це повідомив голова НБУ Володимир Стельмах на нараді щодо фінансового становища компанії.
"Він ("Нафтогаз") тоді зможе не тільки залучати кошти на внутрішньому ринку, але й на зовнішньому, що дасть можливість згладжувати проблеми фінансового характеру", - сказав він.
Стельмах також відзначив необхідність реструктуризації кредитних зобов'язань "Нафтогазу", але не уточнив, у чому ця реструктуризація повинна полягати.
"Потрібно сьогодні вести розмову про реструктуризацію заборгованості. Тобто вона буде перманентною. Тобто кредити цих банків перейдуть у постійну заборгованість цієї компанії", - пояснив голова НБУ.
Крім того, він повідомив, що Укрексімбанк і Ощадбанк - основні кредитори НАК - практично вичерпали норматив кредитування того самого позичальника.
Виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський підкреслив під час наради, що збільшення СФ "Нафтогазу" вимагає змін у закон про державний бюджет, зокрема в статтю № 79.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів 10 червня схвалив постанову, якою передбачається збільшення статутного фонду Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень до 24 164,714 млн. гривень.
Крім того, постановою передбачається збільшення статутних фондів дочірніх компаній НАК - "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" - для погашення їх заборгованості перед "Нафтогазом".
10 червня Кабмін схвалив постанову про фінансове оздоровлення "Нафтогазу".
Остаточне рішення щодо цього документу буде прийнято після узгодження зауважень Міністерства економіки і Міністерства фінансів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас