АУБ: Зміна процедури роботи тимчасових адміністрацій приведе до масової ліквідації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Зміна процедури роботи тимчасових адміністрацій приведе до масової ліквідації банків

Казна та Політика
1200
Законодавча зміна чинної процедури роботи тимчасових адміністрацій кредитно-фінансових установ приведе до масової ліквідації банків, вважають в Асоціації українських банків (АУБ).
"Прийняття цього законопроекту погіршить ситуацію в банківській сфері… Законодавче скорочення вдвічі терміну дії мораторію (на задоволення вимог кредиторів) буде мати як наслідок обмеження можливостей тимчасового адміністратора з виконання плану фінансового оздоровлення банку", - говориться в повідомленні на веб-сайті асоціації.
АУБ нагадує, що Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, що передбачає скорочення із шести до трьох місяців терміну дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, а також непоширення дії мораторію на вимоги фізичних осіб щодо виплати коштів за договорами депозитних вкладів.
За оцінкою асоціації, обмеження терміну застосування захисних механізмів приведе до того, що тимчасові адміністрації будуть працювати не над поновленням фінансового становища банку, а над підготовкою його до ліквідації: такий розвиток подій може привести до виникнення проблем із проведенням виплат Фондом гарантування вкладів.
АУБ наполягає на відхиленні парламентом цього законопроекту.
Як повідомлялося, тимчасова адміністрація введена в 15 банків, зі 184, що діють в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас