Глобальні ринки демонструють різноспрямовану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки демонструють різноспрямовану динаміку

Фондовий ринок
11
У перший день тижня біржі демонстрували різноспрямовану динаміку. Провідні індекси Америки з ранку демонстрували спадний рух у першій половині торгів на тлі зниження цін на дорогоцінний метали, однак до кінця торговельної сесії відіграли своє падіння.
Причиною оптимізму став прогноз нобелівського лауреата з економіки Пола Кругмана про те, що рецесія в США завершиться до вересня.
Ринки акцій Європи закрилися зниженням основних індексів, викликаним завищеною оцінкою паперів і тим, що інвестори скуповували їх минулих тижнів, щоб швидко отримати прибуток. На сьогодні багато акцій оцінені вище фундаментальних перспектив, що змушує трейдерів закривати позиції з паперів, що значно зросли в ціні за останні місяці. Продавали папери гірничовидобувних компаній і акції банків.
Ф'ючерси на всі дорогоцінні метали в понеділок упали на тлі зростання попиту на долар і реакції інвесторів на коливання на валютному ринку. Індекс долара виріс до 80,5 пунктів, найвищого значення з 20 травня. Золото подешевшало до рівня 950 доларів за унцію.
Ціни на нафту з ранку перебувають на досить високому рівні - вище 68 доларів за барель - після вчорашнього падіння нижче цієї позначки. Нафті вдалося компенсувати втрати останніх сесій завдяки очікуванням закінчення рецесії в США. У той же час аналітики поки не знайшли спільної мови щодо рівня запасів чорного золота в США. Збільшилися вони чи зменшилися - буде відомо завтра.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас