Більшість індексів Європи в четвер незначно виросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів Європи в четвер незначно виросла

Фондовий ринок
82
Більшість європейських фондових індексів у четвер незначно виросла на заявах президента Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клода Тріше, повідомило агентство Bloomberg.
Він сказав, що ЄЦБ не має планів прямо зараз розширювати програму викупу активів обсягом 60 млрд євро або знову знижувати базову процентну ставку, оскільки економіка демонструє ознаки відновлення. "Після фази стабілізації позитивний квартальний приріст ставок очікується до середини 2010 року", - відзначив глава банку.
Незважаючи на те, що ринки Німеччини, Великобританії й Франції збільшилися на 0,1-0,2%, зведений європейський індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів знизився на 0,2%. Проте, з 9 березня, коли був зафіксований мінімум за 12 років, Stoxx 600 піднявся на 33%.
"Що ми святкуємо з 9 березня – кінець світу не розпочався. Ми бачимо, що дані вказують на поліпшення, і ми бачимо деякі паростки надії, - заявив глава фондового відділу DWS Investment Gmbh Михаель Зігхарт. - Проте, ми не повинні очікувати, що природа відновлення буде дуже міцною".
ЄЦБ і Банк Англії за підсумками засідань у четвер зберегли рівень базових ставок колишнім - 1% і 0,5% річних відповідно.
Настрій інвесторів поліпшили також статистичні дані з ринку праці США, які сигналізують про те, що найбільш активна фаза звільнень, можливо, залишилася позаду, хоча темпи набору співробітників поки й не збільшуються.
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою у зв'язку з безробіттям, минулого тижня знизилася на 4 тис. - до 621 тис. Крім того, кількість американців, що одержують допомогу у зв'язку з безробіттям, скоротилася на тижні, що завершився 24 травня, до 6,735 млн чоловік з 6,75 млн тижнем раніше. До цього 17 тижнів поспіль цей індикатор оновив рекордний максимум.
Вартість акцій J Sainsbury виросла до кінця торгів на 1,7%. Аналітики Morgan Stanley поліпшили рекомендації для паперів британської мережі супермаркетів до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Крім того, слідом за підйомом вартості нафти додали в ціні папери нафтовиробників, зокрема, французької Total (на 1,4%) і британської BP (на 1%). Експерти Exane BNP Paribas підвищили рекомендацію для BP до "вище ринку" з "нейтрально".
Папери німецького сталевиробника Thyssenkrupp подорожчали на 3,6% після поліпшення їх рейтингу Bank of America Corp. до "купувати" з "нейтрально".
У той же час ціна акцій Rio Tinto упала на 6,6%. Одна із провідних гірничодобувних компаній світу, за даними джерел, вивчає план залучення $15 млрд за рахунок продажу акцій. Rio Tinto також може продати частку в австралійських залізорудних шахтах компанії BHP Billiton.
Компанія опублікувала в четвер на своєму сайті повідомлення, відповідаючи на ці ринкові чутки. У ньому відзначається, що "Rio Tinto розглядає низку можливостей, і деякі з них перебувають у просунутій стадії, для максимізації акціонерної вартості та поліпшення структури капіталу групи".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас