Індекси США виросли на зміцненні ринку нафти, ф'ючерси в п'ятницю зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли на зміцненні ринку нафти, ф'ючерси в п'ятницю зростають

Фондовий ринок
77
Фондові індекси США за підсумками торгів у четвер піднялися на 0,9-1,3% слідом за зміцненням нафтового ринку, а також завдяки рекомендаціям аналітиків купувати акції банків, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів в останній робочий день тижня демонструють невеликий приріст: червневі контракти на S&P 500 до 8:28 додали 0,096% і на Dow Jones - 0,03%.
"Ми бачимо наших клієнтів набагато впевненішими, коли вони ухвалюють рішення щодо розміщення активів і збільшення пакетів акцій", - заявив керуючий Manning & Napier Advisors Чарльз Стемі.
Ціна акцій Keycorp підскочила в п'ятницю на 20% після того, як аналітики RBC Capital Markets назвали банк фаворитом.
Папери Goldman Sachs Group подорожчали на 5,2% після покращення рекомендацій для них експертами Sanford C.Bernstein до "вище ринку" на очікуваннях підвищення виторгу від роботи з інструментами з фіксованою прибутковістю.
Істотне підвищення вартості нафти викликало зростання котирувань акцій представників галузі, зокрема, Exxon Mobil (на 1,3%) і Chevron (на 2,2%).
Котирування акцій Boeing піднялася на 4,6%. Третя за розмірами авіакомпанія США United Airlines планує розмістити замовлення на 150 літаків на суму близько $10 млрд. Усі замовлення будуть розміщені UAL Corp., материнською компанією United Airlines, в одного виробника - французького Airbus SAS або американського Boeing Co. - залежно від того, хто запропонує більш вигідні умови в ході тендера.
Папери Aplle додали в ціні 2%, причому підйом триває вже вісім торговельних сесій поспіль. Аналітики Oppenheimer & Co. поліпшили прогноз прибутку виробника комп'ютерів та iphone.
На початку торгів 4 червня позитивний вплив на настрої надала також статистика з ринку праці.
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою у зв'язку з безробіттям, минулого тижня знизилася на 4 тис. - до 621 тис. Крім того, кількість американців, що одержують допомогу у зв'язку з безробіттям, скоротилася на тижні, що завершився 24 травня, до 6,735 млн чоловік з 6,75 млн тижнем раніше. До цього 17 тижнів поспіль цей індикатор оновив рекордний максимум.
Ці дані сигналізують про те, що найбільш активна фаза звільнень, можливо, залишилася позаду, хоча темпи набору співробітників поки і не збільшуються.
У той же час стримуючий вплив на ринок надали розчаровуючі дані про травневі продажі магазинів роздрібної торгівлі.
Акції Macy's подешевшали на 3,3%. Реалізація через магазини компанії в США року, упала на 9,1% порівняно з аналітиками, що очікували 8,8%.
Котирування паперів Costco опустилися на 1,2%. Аналогічний показник цієї компанії в травні скоротився на 7%.
Крім того, більш ніж на 7% подешевшали акції Abercrombie & Fitch і Gap, продажі яких також знизилися.
Індекс Dow Jones Industrial Average у четвер виріс на 74,96 пункту (0,86%) - до 8750,24 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 10,7 пункту (1,15%), склавши 942,46 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 24,1 пункту (1,32%) - до 1850,02 пункту.
З початку поточного року зниження Dow Jones становить 0,3%. У той же час і S&P 500 додав цього року 4,3% і Nasdaq - 17,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас