Азіатські індекси можуть завершити "у плюсі" третій тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси можуть завершити "у плюсі" третій тиждень поспіль

Фондовий ринок
41
Азіатські фондові індекси збільшуються в п'ятницю і можуть завершити "у плюсі" третій тиждень поспіль.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, виріс із відкриття ринку на 0,3%. З початку тижня він додав 1,4%.
Австралійський індикатор S&P/ASX200 додав 1,1%.
Вплив на підвищення індексу надав, зокрема, зліт вартості акцій Rio Tinto Group на 9,9%. Одна із провідних гірничовидобувних компаній світу заявила, що розмістить акції й створить спільне підприємство з BHP Billiton замість одержання інвестицій з боку Aluminum Corp. of China.
Котирування паперів BHP Billiton провідного представника цієї галузі, збільшилися на 8,1%.
"Інвестори шукають причини, щоб залишатися позитивно налаштованими, і новина про Rio і BHP надала таку можливість, - відзначає керуючий Pengana Capital Тім Шредерс. - Ринок "биків" для сировини збережеться в п'ятницю".
Підвищення вартості нафти до максимуму за сім місяців викликало подорожчання акцій нафтових компаній, зокрема, японської Inpex (на 5,6%) і австралійської Santos (на 3,6%).
Японський індекс Nikkei 225 піднявся в п'ятницю на 0,5%, оскільки ослаблення ієни викликає покращення прогнозів щодо прибутків тих компаній, які в значній мірі залежать від експорту.
Ціна акцій Mazda Motor піднялася на 8,4% - до 272 ієн, після того як аналітики Nikko Citigroup покращили їх цільову вартість до 350 ієн з 257 ієн, пославшись на очікуване відновлення прибутків автомобільної компанії в другому фінансовому півріччі. На частку Північної Америки припадає 28% виторгу Mazda.
Також через зниження вартості японської нацвалюти подорожчали на 2,1% акції Sony, яка одержує 24% виторгу зі США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас