Індекси в Європі впали в середу на 1,7-2,1%, інвестори вважають нещодавнє ралі невиправданим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в середу на 1,7-2,1%, інвестори вважають нещодавнє ралі невиправданим

Фондовий ринок
118
Європейські фондові індекси знизилися в середу на 1,7-2,1% на побоюваннях, що нещодавнє ралі на ринку акцій випередило темпи покращення ситуації в економіці та зростанні корпоративних прибутків, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 2%, що стало максимальним падінням за три тижні. Коефіцієнт відносини котирувань акцій компаній, що входять у розрахунки цього індикатору, до їх прибутків перебуває на рівні 25,5, що є максимумом з березня 2004 року.
"Ніщо в реальному секторі економіки не вказує на значне покращення ситуації, - відзначає старший стратег Fortis Global Markets у Брюсселі Філіпп Гізел. - Після нещодавнього ралі нас чекає розчарування і падіння котирувань акцій".
ВВП єврозони знизився в першому кварталі на 2,5% щодо попереднього кварталу, що стало максимальним зниженням з початку відстеження цих даних в 1995 році, свідчать дані Статистичного управління Євросоюзу.
Споживчі витрати і експорт у січні-березні скорочувалися рекордними темпами за 14 років, а інвестиції падали. Споживання домогосподарств у єврозоні скоротилося на 0,5% щодо четвертого кварталу минулого року, інвестиційні витрати - на 4,2%, експорт упав на 8,1%, імпорт - на 7,2%.
Вартість акцій Bouygues, яка працює в будівельній сфері, й також є оператором мобільному зв'язку, упала на 7,4%. Французька компанія скоротила чистий прибуток у першому кварталі на 29% через падіння доходів телевізійного підрозділу і у сфері будівлі доріг.
Котирування паперів чіп-мейкерів знизилися в середу на тлі покращення прогнозу для галузі компанією WSTS Inc. - найбільшою асоціацією в сфері виробництва напівпровідників.
Як очікують в WSTS, продажі напівпровідників у світі скоротяться на 22% в 2009 році у зв'язку з погіршенням ситуації в економіці. Цей прогноз асоціації вдесятеро гірше попереднього.
Ціна акцій Stmicroelectronics упала за підсумками торгів на 4,1%, ASML Holding, яка випускає обладнння для виробництва чіпів, - на 3,3%.
Папери Salzgitter подешевшали на 5,7% після зниження аналітиками UBS рекомендацій для акцій німецького сталевиробника до "продавати" з "нейтрально".
Вартість акцій HSBC Holdings Plc опустилася на 1,4% на повідомленні про те, що вага британського банку в гонконгському фондовому індексі Hang Seng буде скорочена.
Сімнадцять із вісімнадцяти фондових індексів країн Західної Європи знизилися в середу, окрім ірландського індикатора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас