Індекси США впали в середу вперше за 5 сесій на слабких даних для ринку праці й заявах Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США впали в середу вперше за 5 сесій на слабких даних для ринку праці й заявах Бернанке

Фондовий ринок
108
Фондові індекси США впали в середу вперше за п'ять торговельних сесій на слабких прогнозах для ринку праці, заявах глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке, зниженні цін сировинних товарів, а також побоюваннях, що акції американських компаній є занадто дорогими, повідомляє агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на індекси знижуються в четвер, до 8:14 падіння їх котирувань становить 1,7-2,1%.
Коефіцієнт відносини вартості паперів, що входять до розрахунку індексу S&P 500, до їх прибутків 3 червня становив 15,5, що є максимальним рівнем з жовтня минулого року.
"Ринок акцій показав різкий стрибок за дуже короткий період часу, при цьому економічні сигнали не виправдовують настільки значний оптимізм", - відзначає глава Holland & Co. у Нью-Йорку Майкл Холланд.
За даними дослідницької компанії ADP Employer, кількість робочих місць у США скоротилася в травні на 532 тис. Таким чином, ситуація на американському ринку праці залишається складною, незважаючи на деяке ослаблення рецесії. Аналітики очікували падіння кількості робочих місць минулого місяця на 525 тис.
Глава ФРС, виступаючи в бюджетному комітеті Палати представників Конгресу США, заявив, що значний дефіцит бюджету США загрожує фінансової стабільності країни, і уряд не може продовжувати необмежені запозичення за поточними ставками для фінансування дефіциту.
"Поки ми не продемонструємо тверду прихильність фінансової стійкості в довгочасні перспективі, у нас не буде ні фінансової стабільності, ні здоровішого економічного зростання, - сказав Бернанке. - Підтримка довіри до фінансових ринків вимагає, щоб ми, як нація, почали планувати зараз відновлення фінансового балансу".
Експерти Credit Suisse Group у середу погіршили рекомендацію для американського ринку акцій до "на рівні ринку" з "вище ринку", пославшись на збереження побоювань щодо економіки. "Ризики підвищення і зниження зараз досить симетричні", - заявив аналітик швейцарського банку Ендрю Гартвейт.
Котирування акцій Hulliburton Co., Sunoco Inc. і Marathon Oil Corp. знизилися до закриття ринку більш ніж на 4,5%. Вартість нафти WTI упала на 3,6% - до $66,12 за барель - на тлі несподіваного збільшення комерційних запасів нафти в США минулого тижня.
Ціна паперів Valero Energy звалилася на 18% - до $18,4. Нафтопереробна компанія прогнозує збиток у розмірі 50 центів на акцію в другому кварталі й планує розмістити 40 млн акцій.
Індекс Reuters/Jefferies CRB, до розрахунку якого входять ціни 19 видів сировинних товарів, опустився в середу на 2,8%, що стало максимальним падінням із квітня.
Папери Alcoa подешевшали на 4,3% - до $10,07.
Вартість акцій Aetna опустилася за підсумками торгів на 4,7% - до $26. Страхова компанія понизила прогноз операційного прибутку на 2009 рік до $3,55-3,7 на акцію з $3,85-3,95 у зв'язку з високими витратами на обслуговування клієнтів за планами медичного страхування.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 65,59 пункту (0,75%) - до 8675,28.
Standard & Poor's 500 опустився на 12,98 пункту (1,37%), склавши 931,76.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 10,88 пункту (0,59%) - до 1825,92.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас