Медведєв визнав, що економіка РФ постраждала від кризи не менше від інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв визнав, що економіка РФ постраждала від кризи не менше від інших країн

Казна та Політика
335
Російська економіка постраждала від світової фінансової кризи не меншою мірою, ніж інші країни. Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю американському телеканалу CNBC, опублікованому на сайті Кремля.
За словами президента, на те "є й об'єктивні причини, і суб'єктивні причини, пов'язані з нашим станом, з нашою ситуацією".
За його словами, Росію зачепив економічний спад і спад ВВП, який, за прогнозами, цього року складе не менше ніж 6%. "По окремих позиціях, таких як рівень промислового виробництва, падіння навіть істотно вище, тобто це порядку 14% за кілька місяців", - відзначив Медведєв.
Крім того президент відзначив і "інші явища, що насторожують", такі як збільшення кількості безробітних. "У нас зараз 2 млн. людей із лишком зареєстровано безробітних на біржі. Але насправді ця цифра, напевно, більша, тому що частина людей не реєструється", - сказав президент.
Серед додаткових проблем президент відзначив зміну курсу рубля та інфляцію, при цьому визнавши, що за останній час все-таки всі ці негативні тенденції як мінімум призупинилися.
Медведєв не оцінює ситуацію "як драматичну, але вона складна, вона в чомусь простіша, у чомусь складніша, ніж в інших країнах, але в середньому вона, напевно, така ж, як у більшості держав, які сьогодні є під впливом економічної та фінансової кризи".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас