Коаліція БЮТ і ПР не вплине на економічний курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція БЮТ і ПР не вплине на економічний курс

Енергетика
34
Дискусії щодо широкої коаліції між Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів перейшли в активну стадію. Якщо навіть про створення такої коаліції буде оголошено, українська економічна політика не зазнає істотних змін у зв'язку зі схожістю підходів і протиріччями між політико-економічними групами. Докладніше про підводні камені нового об'єднання розповість Олексій Блінов.
Ринки США закрилися незначним зростанням через корпоративні новини. Національна асоціація ріелторів оголосила, що індекс попередніх продажів будинків виріс на 6,7%. На тлі цієї статистики в плюсі виявилися котирування будівельних компаній. Тим часом, для компаній фінансового сектору торги завершилися неоднозначно. Акції найбільшого в США оператора кредитних карт American Express і одного з найбільших банків JP Morgan Chase подешевшали на 4,92% і 4,46% відповідно. Напередодні компанії оголосили про намір залучити кошти для повернення державі грошей, отриманих у рамках програми звільнення від проблемних активів.
Фондові торги в Європі 2 червня завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Протягом дня інвестори фіксували прибуток після успішних торгів напередодні, коли індекси піднялися на 3-4%, досягши максимумів за останні кілька місяців. При цьому від більш істотного падіння індексів урятувало зростання котирувань у секторі автовиробників. У мінусі завершилися торги у фінансовому секторі. Неоднозначно закінчилися вони і для сировинного сектору.
Ціни на нафту ледве стримаються на нинішніх максимумах і можуть упасти, оскільки фундаментальні показники ринку усе ще залишаються слабкими. Таку заяву зробив 2 травня директор із досліджень ОПЕК Хасан Кабазар. За його даними, запаси нафти в розвинених країнах перевищують середнє значення на 200 млн. барелів. Крім того, ще 130 млн. барелів зберігаються в танкерах по усьому світу.
Ф'ючерсам на золото і срібло вчора вдалося відновити втрачені напередодні позиції, що стало можливим завдяки зниженню долара США. Однак у ході торгів інвестори відразу ж почали фіксувати прибуток.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас