Фондові ринки Азії зростають на статданих з Австралії та США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії зростають на статданих з Австралії та США

Фондовий ринок
79
Фондові ринки Азії демонструють зростання у середу четверту сесію поспіль на тлі позитивних статданих про ВВП Австралії та продажах будинків у США. Інвестори сподіваються, що світова рецесія відступає, і економіка незабаром почне відновлюватися, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 1,1% - до 105,44 пункту.
Гонконгський Hang Seng підвищився на 2,3%, показавши краще зростання у регіоні. Японський Nikkei додав 0,4%, австралійський S&P/ASX200 - 1%.
Лідерами зростання є акції фінкомпаній і виробників споживчих товарів.
ВВП Австралії в першому кварталі 2009 року виріс на 0,4% порівняно з IV кварталом 2008 року всупереч прогнозам економістів, що очікували зниження мінімум на 0,2%.
Кількість контрактів на вторинному ринку житла США збільшилася на 6,7% у квітні порівняно з попереднім місяцем. Показник підвищився вчетверте за останні 5 місяців, що говорить про поступову стабілізацію в секторі нерухомості, уважають економісти.
"Надходять підбадьорюючі сигнали про те, що люди починають витрачати гроші. Питання полягає в тому, чи досить цих витрат. Ситуація залишається вкрай ризикованою", - відзначив один з інвестиційних менеджерів фонду Pengana Capital Тім Шродерс.
Вартість акцій найбільшої роздрібної мережі із продажу електроніки в Австралії підскочила на 7,7%.
Папери австралійського банку Westpac Banking Corp. подорожчали на 1,7%. Котирування цінних паперів провідного банку Австралії за розмірами ринкової капіталізації Commonwealth Bank of Australia піднялися на 1,9%.
Гонконгський забудовник New World Development Corp. збільшив вартість акцій на 4,2% після несподіваного стрибка продажів на ринку житла Гонконгу в травні.
Курс акцій третього за розмірами автовиробника Японії Nissan Motor Co. виріс на 1,2% - продажі автомобілів компанії в США скоротилися в травні на 33% замість прогнозуваних 37%.
Частка азіатських автоконцернов на автомобільному ринку США скоротилася минулого місяця вперше з вересня 2008 року - до 45,6%, що на 2,5 процентних пункту менше, ніж у травні минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас