Індекси в Європі виросли в понеділок на 2-4%, стрибок Stoxx 600 був максимальним за 2 місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в понеділок на 2-4%, стрибок Stoxx 600 був максимальним за 2 місяця

Фондовий ринок
94
Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 2-4%, усе більше учасників ринку вважають, що найгірший період світової рецесії залишився позаду.
Значення Dow Jones Stoxx 600 піднялося до закриття ринку на 2,9%, що є рекордним приростом майже за два місяці, повідомило агентство Bloomberg.
Позитивний вплив на ринок, зокрема, зробили дані про збільшення промвиробництва в Китаї в травні третій місяць поспіль. Значення індикатору склало минулого місяця 53,1 пункту проти 53,5 пункту у квітні. Рівень вище 50 пунктів говорить про зростання обсягів продукції, що випускається.
"Ми наближаємося до дна економічного спаду, - відзначає керуючий Schroder Investment Management у Лондоні Енді Лінч. - Дані вже не так жахливі, як раніше. Позитивний тренд на фондовому ринку може продовжитися".
Китай також оголосив про підвищення цін на бензин і дизельне паливо на 8% з 1 червня.
На цьому тлі виросла вартість нафти, що призвело до зростання котирувань акцій нафтових компаній, включаючи Royal Dutch Shell (на 1,7%) і Total (на 2,9%).
Ціна міді в ході торгів у перший день літа перевищила $5000 за тонну вперше з жовтня минулого року на тлі ослаблення долара США і гарних даних про промвиробництво в Китаї. Нікель подорожчав до максимуму з 8 жовтня.
У результаті акції найбільшої гірничовидобувної компанії світу BHP Billiton додали в ціні 5,3%, Rio Tinto Group - на 6,5%.
Папери європейських автомобільних компаній подорожчали за підсумками торгів у понеділок. Аналітики Credit Suisse Group підвищили оцінку вартості акцій PSA Peugeot Citroen до 26 євро з 18 євро. На цій новині акції французького автовиробника підскочили на 9,6% - до 23,39 євро.
Також збільшилася вартість паперів німецького концерну Daimler - на 8,4%, рекордний стрибок майже за два місяці. Експерти Bank of America додали акції компанії до списку найцікавіших серед європейських паперів.
Вартість паперів Fiat піднялася на 3,7%, Porsche - на 4,8%.
Фондові індекси всіх країн Західної Європи, ринки яких працювали в понеділок, виросли за підсумками торгів. Ринки Швейцарії, Австрії, Норвегії, Данії, Ірландії, Люксембургу та Ісландії були закриті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас