Уряд Росії вітає купівлю Сбербанком частини акцій Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Росії вітає купівлю Сбербанком частини акцій Opel

Фондовий ринок
419
Уряд Росії привітав купівлю 35 відсотків акцій німецького автоконцерну Opel австрійсько-канадським консорціумом Magna разом з російськими партнерами - Сбербанком і групою ГАЗ. Однак держава не буде надавати Сбербанку фінансову допомогу. Про це заявив 1 червня в Москві віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"Спеціальної підтримки Сбербанку на здійснення покупки частини пакета і фінансового оздоровлення підприємства Opel з федерального бюджету не буде зроблено. Разом з тим ми позитивно дивимося на цю угоду", - заявив Кудрін на брифінгу в Москві.
Міністр також підкреслив, що ця угода відповідає інтересам російського автопрому, тому що Opel є одним із найбільш передових підприємств. Opel - одна з компаній, які просунулися в частині створення двигунів стандарту "Євро-6" та інших передових технологій, відзначив Кудрін.
Глава Сбербанку Герман Греф вважає можливість придбати частину акцій концерну Opel великою удачею. "У Росії з'явилася прекрасна можливість за дуже низькою ціною придбати найбільш передового з технологічної точки зору автовиробника в Європі", - заявив він в інтерв'ю російському телеканалу "Вісті".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас