Думка: Український ринок акцій навряд чи пожвавить можливе створення коаліції Партії регіонів і БЮТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка: Український ринок акцій навряд чи пожвавить можливе створення коаліції Партії регіонів і БЮТ

Фондовий ринок
444
Український фондовий ринок через відсутність іноземних інвесторів, чутливих до політичних новин, навряд чи відреагує на можливе створення в парламенті широкої коаліції Партії регіонів і Блока Юлії Тимошенко, вважають опитані експерти українських інвестиційних компаній.
"Нинішній слабенький ринок завжди живе чекаючи гарних новин і намагається на них оптимістично реагувати. Але боюся, що подібна новина, яка навряд чи стане реальною новиною, значного і, найголовніше, довгочасного впливу на фондовий ринок не зробить", - сказав голова правління ЗАТ "Фінансова компанія Сократ" (Київ) Андрій Снєгірьов.
Разом з тим, за його словами, для інвесторів-нерезидентів це був би хоч якийсь натяк на можливу стабілізацію політичної ситуації в Україні.
У байдужності ринку до зміни коаліції упевнений також аналітик інвестиційної компанії "Фоіл Секьюрітіз" (Київ) Ісмаіл Сафаралієв. "Впливу не буде, ринок не сильно реагує на політичні новини", - відзначив він.
За словами начальника аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" (Київ) Володимира Ланди, внутрішні інвестори останніми роками досить стримано реагують на політичні перипетії, тоді як для закордонних інвесторів політична ситуація є одним з основних факторів при виборі об'єктів інвестування, однак вплив останніх на український ринок акцій у цей час мінімальний.
"Імовірно, закордонний капітал почне приходити в Україну лише тоді, коли наша країна буде давати реальні сигнали стабілізації економічної й політичної ситуації. При цьому, якщо ознаки економічного відновлення можна чекати вже до кінця поточного року, то політичний баланс навряд чи буде досягнутий, принаймні, до середини 2010 року", - вважає Ланда.
До того часу, за його прогнозом, великі іноземні інвестори не будуть переглядати свою стратегію щодо вкладень в Україну.
На думку Ланди, незважаючи на те, що можливий союз двох партій (БЮТ і Партії регіонів) може стати потужною силою, здатною прийняти будь-який закон, внести зміни до Конституції та подолати вето президента, його, імовірно, будуть роз'єднувати серйозні внутрішні протиріччя.
Як повідомляли раніше ЗМІ, прем'єр Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович попередньо погодили проект так званого "Великого договору", який передбачає створення широкої коаліції, а також текст нової Конституції.
В цьому проекті передбачаються спільні дії БЮТ і Партії регіонів до 2024 року, зокрема участь у парламентських виборах єдиним блоком. Проект нової Конституції передбачає обрання президента в парламенті та пролонгацію повноважень поточної Верховної Ради до 2014 року.
Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко спростовує інформацію щодо ймовірного існування документа про співробітництво між Партією регіонів і БЮТ.
Разом з тим раніше перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю журналістам сказав, що фракція веде переговори з усіма політичними силами, зокрема з БЮТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас