Цінні папери GM і Citigroup виключені з розрахунків індексу Dow Jones — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цінні папери GM і Citigroup виключені з розрахунків індексу Dow Jones

Фондовий ринок
660
Цінні папери американського автовиробника General Motors, а також банку Citigroup були виключені з розрахунків індексу Dow Jones. Їх місце зайняли виробник мережевого обладнання Cisco Systems і фінансова компанія Travelers, передає Associated Press.
Найбільший американський автоконцерн General Motors подав сьогодні заяву про захист від кредиторів, удавшись до ст.11 закону про банкрутства США. Раніше сьогодні до ст.11 закону про банкрутство США удалася дилерська компанія GM - Chevrolet-Saturn of Harlem Inc. Цей крок був зроблений в рамках банкрутства всього автоконцерну. З поданої заяви дилера виходило, що GM утворює нову компанію Auto Acquisition Corp., у якій 60% належатиме уряду США. Ця компанія викупить в процесі банкрутства більшість активів автоконцерну, який розорився. Під час керованого банкрутства колись найбільшого в світі автовиробника заводи GM зупинятися не будуть. Директором з реструктуризації GM, що розорився, буде призначений Альберт Коч.
Вдарила криза і по американському банку Citigroup. За підсумками 2008 р. чисті збитки Citigroup досягли 27,7 млрд дол. Корпорація була вимушена оголосити про реорганізацію, в рамках якої бізнес Citigroup буде поділений між двома компаніями - Citicorp і Citi Holdings.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас