Кудрін: Росія звернулася до МВФ із проханням додатково вивчити ситуацію щодо зовнішніх платежів України за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Росія звернулася до МВФ із проханням додатково вивчити ситуацію щодо зовнішніх платежів України за газ

577
Росія попросила МВФ додатково вивчити ситуацію щодо зовнішніх платежів України за газ. Про це повідомив сьогодні журналістів міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. За його словами, Росія готова підтримати Україну, однак вона очікує дій від Євросоюзу і МВФ. Необхідним також є й розуміння стану України з погляду забезпечення нею зовнішньої платоспроможності. Кудрін повідомив, що 29 травня він зустрічався із представником МВФ. Під час зустрічі була висловлена думка про необхідність підтримки України в умовах світової фінансової кризи.
Нагадаємо, що 27 травня 2009 р. Путін направив листа директору-розпоряднику МВФ, де підтвердив, що Росія могла б вкласти до 10 млрд дол., і ці додаткові ресурси розширять можливості фонду в контексті боротьби із кризою. "Разом з тим переконані, що кошти, виділювані Росією, повинні бути використані в першу чергу для допомоги нашим сусідам з СНД, зокрема для вирішення проблем, з якими зіштовхнулася Україна в енергетичній сфері", - пояснив Путін, додавши, що уряд України поінформований про суть його пропозицій МВФ і європейським партнерам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас