Мінагрополітики пропонує забезпечити на період збирання пільгові поставки аграріям 39 тис. тонн дизпалива і 51 тис. тонн бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики пропонує забезпечити на період збирання пільгові поставки аграріям 39 тис. тонн дизпалива і 51 тис. тонн бензину

Енергетика
312
Міністерство аграрної політики пропонує доручити "Укргазвидобутку", дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України", у червні-серпні 2009 року поставити аграріям 39 тис. тонн дизельного палива і 51 тис. тонн бензину за ціною не вище 4,2 тис. грн і 4 тис. грн відповідно із ПДВ.
Це передбачено проектом розпорядження Кабінету Міністрів, текст якого оприлюднений на офіційному веб-сайті Мінагрополітики.
Згідно з документом, встановлені ціни на дизпаливо і бензин ураховують вартість їх транспортування і зберігання, а також рівень рентабельності не більше 5%.
Мінагрополітики відзначає, що проект розроблений з метою надання аграріям допомоги. Автори документу очікують, що його прийняття дозволить забезпечити стабільні ціни на нафтопродукти на період збирання ранніх зернових і зернобобових культур.
Потреба сільськогосподарських виробників у паливі на період збирання ранніх зернових і зернобобових на 2009 рік становить близько 540 тис. тонн дизпалива і 160 тис. тонн бензину. За даними міністерства, запаси дизпалива в аграріїв становлять 195 тис. тонн, а бензину - 46 тис. тонн.
Як повідомлялося, у лютому уряд доручив через ДК "Укргазвидобуток" НАК "Нафтогаз України" забезпечити поставку аграріям у лютому-травні поточного року 52 тис. тонн дизпалива і 68 тис. тонн бензину 4,2 тис. грн і 4 тис. грн відповідно із ПДВ.
За даними Мінагрополітики, із цього обсягу аграріям відвантажено 26,716 тис. тонн дизпалива і 16,2 тис. тонн бензину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас