Мінюст: Суд підтвердив законність ліквідації " Укргаз-Енерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст: Суд підтвердив законність ліквідації " Укргаз-Енерго"

Енергетика
431
Апеляційний господарський суд Києва на засіданні в понеділок підтвердив законність рішення суду першої інстанції щодо припинення діяльності ЗАТ "УкрГазЕнерго" (Київ) шляхом його ліквідації, повідомила прес-служба першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука.
"Суд ухвалив рішення, яким зобов'язав засновників вжити заходів щодо ліквідації у встановленому порядку ЗАТ "УкрГазЕнерго", - наводить прес-служба слова першого заступник міністра.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва 1 жовтня 2008 року ухвалив постанову про припинення діяльності "УкрГазЕнерго" шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".
Суд першої інстанції визнав недійсними рішення установчих зборів товариства, затверджений цими зборами статут ЗАТ, державну реєстрацію компанії, а також рішення єдиних зборів акціонерів товариства, що відбулися 28 квітня 2007 року.
Відповідачами в цій суперечці виступають "УкрГазЕнерго", Rosukrenergo AG (Швейцарія) і Шевченківська райдержадміністрація Києва, яка зареєструвала ЗАТ як господарюючий суб'єкт. Кабінет Міністрів України, Міністерство палива та енергетики, Міністерство економіки, Міністерство фінансів і Міністерство юстиції та ВАТ "Газпром" (РФ) виступають у розгляді справи як треті особи.
"УкрГазЕнерго" оскаржило визначення господарського суду Києва.
"УкрГазЕнерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей з організації чергової схеми поставок в Україну центральноазіатського та російського газу, досягнутих між "Газпромом", "Нафтогазом України" і Rosukrenergo у Москві 4 січня 2006 року.
Сторони тоді, зокрема, домовилися про створення "Нафтогазом України" і Rosukrenergo спільного підприємства (СП) для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить у країну з території Російської Федерації.
"Нафтогаз України" і Rosukrenergo отримали 50% акцій ЗАТ. " УкрГазЕнерго" з квітня 2006 року до березня 2008 року було єдиним в Україні імпортером природного газу.
СП частину придбаного в Rosukrenergo ресурсу поставляло безпосередньо кінцевим споживачам, переважно великим промисловим підприємствам, частину реалізовувало "Нафтогазу України" для подальшого забезпечення газом підприємств теплоенергетики і бюджетних установ.
"Нафтогаз України" і "Газпром" у березні минулого року домовилися про зміну існуючої на той час схеми поставок центральноазіатського та російського газу в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас