GM почала подачу позовних заяв про банкрутство з підрозділу Chevrolet-Saturn Harlem — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM почала подачу позовних заяв про банкрутство з підрозділу Chevrolet-Saturn Harlem

585
Найбільший автовиробник США General Motors (GM) у понеділок почав подачу позовних заяв про банкрутство, повідомило агентство Bloomberg.
Першим з позовом про добровільне банкрутство до суду звернувся нью-йоркський дилер концерну Chevrolet-Saturn of Harlem.
Позовна заява містить рішення ради директорів GM щодо продажу Chevrolet-Saturn of Harlem Inc. корпорації Auto Acquisition Corp.
Реорганізація General Motors, який протягом 77 років був найбільшим виробником автомобілів у світі, буде профінансована урядом США і пройде під контролем держави.
В результаті обміну боргів на акції американська держава отримає 60% в "новій" GM, створеної в результаті банкрутства, ще 12% матиме уряд Канади, який надав компанії $9,5 млрд, США дали GM майже $20 млрд. Нова GM отримає від держави ще близько $30 млрд.
"Банкрутства GM чекали вже давно, але в його реальність однаково важко повірити - воно нагадує катастрофу "Титаніка", - стверджує головний аналітик Cantor Fitzgerald Стівен Поуп. - Цей крок варто було б зробити ще рік тому, до погіршення економічної ситуації, тоді б GM опинилася в набагато кращому становищі".
Керувати реорганізацією GM буде Альберт Кох, керуючий партнер консалтингової фірми Alixpartners, який виступав основним консультантом GM і уряду США під час підготовки банкрутства.
Як очікується, позов про банкрутство основної компанії автоконцерну буде подано до відкриття американських ринків - о 16:00 у понеділок у Південному судовому окрузі Нью-Йорка, на Манхеттені. Потім планується виступ президента США Барака Обами і прес-конференція гендиректора GM Фредеріка Хендерсона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас