Проблемні банки: хроніка подій (29 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (29 травня)

2880
Банк Надра
За період роботи тимчасової адміністрації в банку адміністративні витрати скоротилися більш ніж на 20%. "Основними факторами, які вплинули на скорочення цих витрат, є оптимізація чисельності персоналу, перегляд умов і розміру за договорами орендної плати, а також закриття неефективно працюючих майданчиків продажів", - повідомили "Дело" у прес-службі банку.
БРР<*b>
Банк ще тільки планує серйозне скорочення персоналу. Поки що з 436 співробітників, які працювали в Банку регіонального розвитку до введення тимчасової адміністрації, скоротили тільки 50 людей. "Плануємо скоротити ще 30-40%", - говорить тимчасовий адміністратор БРР Андрій Яцура. Тим, хто залишився, банк урізав зарплати, за рахунок чого витрати фонду оплати праці знизилися на 40%.
Було закрито 6 відділень, які перебували в орендованих приміщеннях. На 20-30% вдалося скоротити витрати на оренду інших приміщень банку.
"БІГ Енергія"
З метою скорочення витрат банк закриває нерентабельні відділення. Зокрема 9 червня закриється відділення банку №1 у місті Кузнєцовськ Рівненської області. Філія, яка знаходиться в цьому місті, продовжить свою роботу. Також планується перевести філії банку в Запоріжжі та Південноукраїнську (Миколаївська область) у статус відділень. Після всіх етапів реорганізації в регіональній структурі банку залишиться 7 філій і 14 відділень.
Крім того, банк заощаджує на службових автомобілях і рекламі. "Адміністративні витрати банку за період роботи тимчасової адміністрації зменшилися на 20%, зокрема скоротилися витрати на утримання службових автомобілів і рекламну діяльність", - повідомляють у прес-службі.
Банку довелося розпрощатися з 20% штату головного офісу і філій банку - скорочення адміністративних витрат за цією статтею буде відображено в показниках "БІГ Енергії" з липня поточного року. У прес-службі повідомили, що фінустанова планує продовжити скорочення штату і філіальної мережі.
Укрпромбанк
Банк проводить постійну роботу зі скорочення витрат шляхом закриття нерентабельних відділень, скорочення режиму роботи мереж продажів та їх штатної чисельності. У банку відбулися скорочення персоналу, під звільнення потрапили не тільки працівники, але й три заступника голови правління банку. Відділення працюють за графіком роботи - з 11.00 до 15.30. Частину співробітників відправляють у двотижневі відпустки за свій рахунок. "Близько 30% нам вдалося заощадити на адміністративних витратах без шкоди роботі", - говорить тимчасовий адміністратор Укрпромбанку Костянтин Раєвський.
Родовід Банк
Банк проводив кардинальне скорочення адміністративних витрат з метою їх оптимізації ще до введення тимчасової адміністрації, з зими 2009 року. Це в основному відбувалося за рахунок скорочення робочого дня співробітників, скорочення персоналу й оптимізації регіональної мережі. Скільки вдалося заощадити, у банку не повідомляють. " У цей час банк продовжує оптимізацію мережі відділень зі збереженням необхідної для обслуговування клієнтів присутності банку у всіх регіонах України", - говорить прес-секретар Родовід Банку Дар'я Хабарова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас