Ющенко зажадав від СБУ і НБУ не щадити банки-спекулянти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко зажадав від СБУ і НБУ не щадити банки-спекулянти

1650
Президент Віктор Ющенко наполягає на жорсткій реакції Національного банку і Служби безпеки України щодо банків, які спекулюють на валютному ринку.
Про це він сказав під час зустрічі з головою НБУ Володимиром Стельмахом і головою СБУ Валентином Наливайченком в аеропорту в Борисполі.
"У діях Нацбанку і СБУ повинна бути блискавична реакція. Ви повинні показати, що до таких сміттярів реакція буде нещадна. Це злочинці, які замахнулися на гривню", - сказав президент.
Ющенко вважає, що до банків, які були помічені у валютних спекуляціях, повинні застосовуватися санкції від обмеження операцій до позбавлення ліцензій.
Президент запропонував 2 червня провести розширену нараду НБУ з такими банками.
Відзначимо, у п'ятницю, 29 травня, голова СБУ Валентин Наливайченко під час наради з Віктором Ющенком заявив, що шість українських банків причетні до діяльності потужного конвертаційного центру із щомісячним обігом коштів близько 30 мільйонів доларів.
Нагадаємо також, що в березні СБУ з доручення Ющенка вже перевірила 25 банків на причетність до спекуляцій валютою на міжбанківському валютному ринку.
Перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов вважає, що сформований курс гривні є збалансованим і прогнозує його стабільність у найближчій перспективі, а заступник голови НБУ Олександр Савченко вважає, що рівноважний курс гривні усе ще не досягнутий.
29 травня курс продаж готівкового долара в обмінних пунктах київських банків склав 7,69 гривні за долар, курс купівлі - 7,61 гривні за долар.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас