Moody's знизило рейтинг "Нафтогаза України" на два щаблі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг "Нафтогаза України" на два щаблі

400
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило загальний корпоративний рейтинг Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" із зобов'язань в іноземній валюті та рейтинг імовірності дефолту на два щаблі - з "B2" до "Caa1" із прогнозом - "негативний".
Про це повідомляється на сайті Moody's.
Зниження рейтингу пов'язане з переоцінкою в гірший бік фундаментальної кредитної якості компанії, говориться в повідомленні. Таке рішення також пов'язане з фактором державної підтримки НАК "Нафтогаз України".
Експерти агентства вважають, що на платоспроможності "Нафтогаза України" може негативно позначитися підвищена політична напруженість у країні й погіршення стану української економіки, а також повільний прогрес у переговорах з Російською Федерацією й компанією "Газпром" щодо питання оплати російського природного газу для закачування в підземні сховища.
Moody's відзначає, що в такий спосіб воно завершило перегляд рейтингів "Нафтогазу України", ініційований агентством 11 березня 2009 року.
15 травня Moody's слідом за суверенним рейтингом України понизило корпоративний рейтинг, рейтинг імовірності дефолту і борговий рейтинг в іноземній валюті Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" з "B1" до "B2".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас