Влада США виділить додатково 30 млрд дол. на підтримку GM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США виділить додатково 30 млрд дол. на підтримку GM

444
За неофіційним даними, адміністрація президента США Барака Обами має намір виділити додатково 30 млрд дол. на підтримку найбільшого в США виробника автомобілів General Motors Corp.
За повідомленням джерела в американських владних структурах, доля уряду в акціонерному капіталі автогіганту може скласти до 60%, повідомляє Associated Press.
23 травня General Motors одержав від американського уряду черговий кредит у розмірі 4 млрд дол. Таким чином, загальна сума переведених компанії урядових коштів із грудня 2008 р. склала близько 19,4 млрд дол.
Раніше повідомлялося, що сьогодні глава Білого дому, імовірно, оголосить про початок процедури банкрутства General Motors.
За повідомленням джерела, наближеного до Обами, президент у промові, присвяченій ситуації навколо GM, викладе переваги так званого контрольованого банкрутства і висловить надію на те, що таке рішення дозволить зберегти компанію, яка має важливе місце в американській економіці.
Імовірно також, що компанія оголосить про скорочення штату і закриття низки заводів.
Нагадаємо, сьогодні минає останній термін, до якого GM повинен представити план реструктуризації збитковості компанії, який має задовольнити уряд.
З'явилися чутки, що в рамках цього плану автоконцерн оголосить про закриття 14 заводів і звільнення 21 тис. співробітників. Компанія також активно позбувається від європейських підрозділів.
Так, в окреме "плавання" відправлений шведський Saab. На думку аналітиків, банкрутство колись найбільшого у світі автогіганта практично неминуче.
Раніше до процедури банкрутства змушена була вдатися інша компанія "великої детройтської трійки" - Chrysler.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас