УЄФА заборонить публічні покази матчів Євро-2012 на великих екранах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЄФА заборонить публічні покази матчів Євро-2012 на великих екранах

1204
Публічні перегляди футбольних матчів у спортивних барах та інших громадських закладах порушують авторські права УЄФА, принаймні, якщо мова йде про чемпіонат Європи 2012 року. Про це, під час проведення семінару для ЗМІ щодо використання символіки Євро-2012, повідомив старший юрист офіційного юридичного партнера УЄФА в Україні - компанії "Magisters" Тарас Кислий.
За його словами, критерієм для визначення масовості трансляцій футбольних матчів є діагональ телевізійного екрана: якщо вона перевищує 1,4 м, особа або юридична організація, яка демонструє футбольний матч, повинна обов'язково одержати відповідну ліцензію.
"Це нормальна практика для турнірів такого рівня, наприклад, під час проведення Євро-2008 трансляції, що відповідають ліцензії, купували навіть бари в Об'єднаних Арабських Еміратах", - повідомив Кислий.
У той же час, як повідомляє інформаційний центр "Євро-2012", чи буде стосуватися ця заборона міст України, що приймають матчі європейського чемпіонату, поки невідомо. "Звичайно, ніхто не буде ганятися по всій Україні за порушниками. Увага УЄФА, в основному, буде сконцентрована в місцях великого скупчення вболівальників - у містах, що приймають ", - відзначив Кислий.
За припущенням юриста, на практиці контроль буде здійснюватися так: органи МВС будуть вимірювати діагоналі екранів, перевіряти наявність ліцензії й конфісковувати ті екрани, розмір яких перевищить зазначену норму.
Не буде стосуватися заборона тільки "фан-зон", оскільки вони будуть організовані комерційними партнерами УЄФА.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас