У Міноборони кажуть, що ГлавКРУ примарилася ковбаса в армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони кажуть, що ГлавКРУ примарилася ковбаса в армії

Казна та Політика
382
Директор Департаменту державних закупівель та ресурсного забезпечення Міністерства оборони України Василь Бартків вважає, що проти відомства ведеться "широкомасштабна провокаційна кампанія". Про це він заявив в ефірі програми "Свобода на "Інтері".
В.Бартків підкреслив, що у Міноборони "не очікують від пана Сивульського якихось реверансів чи того, що він прийде до тями і вибачиться".
За його словами, "єдиним кроком для нас є звернення до суду щодо захисту честі і гідності та ділової репутації".
В.Бартків наголосив, що висновки Контрольно-ревізійного управління (щодо порушень у роботі Міноборони) є "широкомасштабною провокаційною кампанією".
Він додав, що цілий тиждень "все суспільство і журналісти рефлексували, всім миром шукали ковбасу, яка примарилася пану Сивульському". Він підкреслив, що "ковбаса взагалі не входить до раціону харчування солдат".
У свою чергу, на запитання, чи має Міністерство оборони шанси виграти у суді справу, заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук відповіла, що їй "дуже хотілося б розраховувати на справедливе правосуддя в Україні". "Але говорити сьогодні про справедливість і доступність реального правосуддя, на жаль, не доводиться", - додала вона.
Разом із тим М.Ставнійчук не виключила, що оборонному відомству вдасться довести у суді безпідставність звинувачень на його адресу.
Вона підкреслила, що у ситуації з Міноборони була порушена процедура, оскільки керівництво КРУ мало передати документи з результатами перевірки до прокуратури, але цього не було зроблено.
М.Ставнійчук наголосила, що на сьогодні в державі простежується "абсолютно вибірковий підхід" (до відомств, у яких виявлені порушення).
"Минулого року один поважний орган (під час ефіру народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що М.Ставнійчук має сказати, що це Центральна виборча комісія – ред.) перевіряла Рахункова палата України, і там було виявлено цілий ряд порушень фінансової дисципліни. Але на це закрили очі в уряді і сказали – не зачіпати, бо цей орган буде потрібен під час виборів", - додала вона.
За словами М.Ставнійчук, це свідчить про різні підходи уряду до питання фінансових порушень в органах влади.
Як повідомлялося, 20 травня на засіданні уряду було оприлюднено результати перевірки ГоловКРУ господарської діяльності Міністерства оборони. Зокрема, було заявлено про виявлення масштабних порушень у земельній сфері, про корупцію в Міністерстві оборони при організації харчування солдат і закупівлі палива для військової техніки.
У Міністерстві оборони спростовують всі звинувачення й обіцяють оскаржити їх у судовому порядку.
20 травня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про звільнення Ю.Єханурова з посади міністра оборони.
25 травня прем`єр Юлія Тимошенко підписала й направила Президентові України Віктору Ющенку подання з проханням про відставку Ю.Єханурова з посади міністра оборони.
26 травня Президент доручив Генпрокуратурі розслідувати звинувачення на адресу Ю.Єханурова в корупції в оборонному відомстві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас