Нафтотрейдери пішли в коридор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтотрейдери пішли в коридор

Енергетика
891
Учора на більшості столичних автозаправок ціна на бензин А95 упала з 6,28 гривні за літр до 6,18 гривні. У такий спосіб нафтотрейдери повернулися в коридор цін, установлених Міністерством палива та енергетики на третю декаду травня.
Як повідомлялося, з 20 травня ціни на бензин більшості заправлень виросли на 3-5%, досягши оцінки 6,28 гривні й вище, у той час як Мінпаливенерго рекомендувало коридор - 6,00-6,18 гривні за літр.
В уряді різке підвищення цін у травні назвали необґрунтованим, а Антимонопольний комітет пригрозив оштрафувати найбільших операторів ринку нафтопродуктів.
Комітет побачив у їхніх діях грубе порушення антимонопольного законодавства.
В. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко пригрозив: "Якщо підприємства виконають вимоги комітету знизити ціни на паливо до економічно обґрунтованого рівня, Антимонопольний комітет закриє справи".
Нафтотрейдери до цих слів прислухалися. "Ми знизили ціни на А95 у зв'язку з рекомендаціями АМКУ, - зізнався начальник прес-служби "Концерн "Галнафтогаз" Олесь Прикордонний. - Якби ми встановлювали їх залежно від світових цін на паливо, вони б зараз досягли 6,5 за літр".
В "Лукойл-Україна" стверджують, що знизили ціни з огляду на ринок. "Це трапилося, тому що ми не можемо тримати ціну вище, ніж в інших компаніях. Ми чітко реагуємо на ринок і ставимо конкурентні ціни", - сказав начальник центру громадських зв'язків "Лукойл-Україна" Валерій Рясик.
У той же час глава прес-служби АМКУ Богдан Якимюк повідомив, що повернення нафтотрейдерів у ціновий коридор не приведе до припинення розслідування: "Економічно обґрунтований рівень цін для кожного підприємства свій. Розслідування його встановить. Якщо компанії в нього вклалися, санкцій не буде".
Наталія Гузенко
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас