Денний персонал "Arcelor Mittal Кривій Ріг" буде переведений на 3-денний робочий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денний персонал "Arcelor Mittal Кривій Ріг" буде переведений на 3-денний робочий тиждень

828
Працівники "Arcelor Mittal Кривій Ріг" (Дніпропетровська обл.), задіяні на підприємстві тільки в денний час, будуть переведені на триденний робочий тиждень.
Про це повідомив голова профкому підприємства Юрій Бобченко під час наради у Фонді держмайна (ФДМ) України у Києві в четвер.
"Власник підписав сьогодні наказ про переведення денного персоналу на триденний робочий тиждень. Через два місяці власник має право застосувати цей триденний графік", - сказав він.
Як повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг", на сьогодні вона не має наказу про скорочення робочого тижня до трьох днів.
У той же час у прес-службі підтвердили, що такі переговори дійсно велися. "Якщо такий наказ буде прийнятий, то обов'язково за узгодженням із профспілками і на основі законів України", - відзначили на підприємстві.
У прес-службі також пояснили, що розглядати такий захід підприємство змушене у зв'язку із кризовою ситуацією у металургії, що зберігається.
Як повідомлялося, низка інших металургійних підприємств уже працюють у режимі скороченого робочого тижня, зокрема, на чотириденний тиждень був переведений кілька місяців тому комбінат "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя).
"Arcelor Mittal Кривій Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
За підсумками 2008 року комбінат скоротив випуск готового прокату на 23,9% порівняно з 2007 роком - до 5,41 млн тонн, сталі - на 23,1%, до 6,23 млн тонн, чавуну - на 21,9%, до 5,63 млн тонн, агломерату - на 19,7%, до 9,62 млн тонн. При цьому коксохімпідрозділ знизив випуск коксу на 12,5% - до 2,64 млн тонн, гірничорудний підрозділ скоротив випуск залізорудного концентрату на 8,2% - до 7,78 млн тонн, видобуток залізної руди - на 19,2%, до 1,6 млн тонн.
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривій Ріг", пізніше - в "Arcelor Mittal Кривій Ріг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас