Moody's понизив рейтинги Сведбанка і Сведбанка Інвест із Ba2/E+ до B1/E — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's понизив рейтинги Сведбанка і Сведбанка Інвест із Ba2/E+ до B1/E

523
Moody's знизив довгочасні рейтинги за депозитами у національній валюті та за зобов'язаннями у національній валюті вхідного в групу найбільших Сведбанку і вхідного в групу великих Сведбанку Інвест (колишній Тас-Інвестбанк, обидва - Київ) з рівня Ba2 до B1, а також їх рейтинги фінансової стійкості з E+ до E.
Про це говориться в повідомленні Moody's.
Агентство також понизило рейтинги банків за національною шкалою з Aa1.ua до Aa3.ua.
Прогноз за всіма рейтингами, крім рейтингу фінансової стійкості Сведбанку Інвест, - негативний.
Агентство цю рейтингову дію пов'язує з несприятливою економічною ситуацією в Україні, яка негативно позначається і на банківському секторі.
Moody's прогнозує погіршення якості активів банків і зниження їх доходів, а також відзначає їх істотні зобов'язання за кредитами, номіновані в іноземній валюті, що викликає побоювання у зв'язку з девальвацією курсу гривні.
За класифікацією Moody's, цінні папери та емітенти, яким привласнені рейтинги групи B, вважаються досить ризикованими для довгочасних інвестицій.
Як повідомляло агентство, січень-березень Сведбанк закінчив зі збитком 167,659 млн. гривень, 2008 рік - із чистим прибутком 39,597 млн. гривень.
99,99% акцій ВАТ "Сведбанк" належить Swedbank AB (Швеція).
Січень-березень 2009 року Сведбанк Інвест закінчив із чистим прибутком 3,099 млн. гривень, за 2008 рік отримав прибуток 143,826 млн. гривень.
100% акцій ЗАТ "Сведбанк Інвест" належить шведському Swedbank.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас