Мінфін Великобританії розповів, як перевіряє банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Великобританії розповів, як перевіряє банки

220
Управління фінансових послуг (FSA), головний фінансовий регулятор Великобританії, оприлюднило методологію проведення стрес-тестів національних банків.
На відміну від регуляторів США, які провели одноразовий стрес-тест 19 найбільших банків, у FSA стрес-тести, як то кажуть заяві, є "складовою частиною постійного процесу нагляду". Однак в останні вісім місяців через поглиблення фінансової кризи FSA посилило умови стрес-тестів і почало проводити їх активніше.
Регулятори оцінюють становище банку в найближчі п'ять років (основна увага спрямована на найближчі три роки), щоб визначити, чи може протягом цього часу достатність капіталу першого рівня впасти нижче 4%. "Основна мета - виявити не погані активи на балансах банків, як іноді вважають, а потенційні майбутні збитки за кредитами", - говориться в заяві FSA.
Стрес-тести засновані на припущенні, що поточна рецесія буде глибшою, ніж у 1980-і рр. і на початку 1990-х рр., що падіння ВВП з піку до дна складе 6%, а зростання в економіці не відновиться до 2011 р. Інші припущення: рівень безробіття в 12%, падіння цін на житлову нерухомість з піку до дна - на 50%, на комерційну - на 60%.
Власне результати стрес-тестів FSA не повідомляє.
Сьогоднішня публікація методології стала несподіваною. Минулого тижня міністерство фінансів Великобританії повідомило, що розкриття цих даних "зараз може спровокувати невизначеність на фінансових ринках відносно конкретних інститутів або навіть у цілому".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас