Юристи прогнозують позови до України у випадку реалізації закону про заборону грального бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристи прогнозують позови до України у випадку реалізації закону про заборону грального бізнесу

Кримінал
949
Юристи не виключають позовів до України в результаті набуття чинності закону про заборону в країні грального бізнесу.
"Можуть бути багатомільйонні позови на державу Україна, як у внутрішніх судах, так і міжнародних", - сказав представник юридичної фірми "Грищенко і партнери" Дмитро Грищенко на прес-конференції в четвер.
Крім того, Грищенко припустив, що закон про заборону грального бізнесу міг бути прийнятий свідомо, оскільки судові розгляди тривають не один рік, і виплачувати компенсації за результатами рішень судів можуть уже інший уряд та інший парламент.
У свою чергу представник асоціації працівників грального бізнесу Ірина Смирнова відзначила, що останнім шансом для збереження грального бізнесу в Україні є вето президента на даний закон.
"Ми звертаємося до президента: останнім шансом для збереження нашого бізнесу є вето з перехідними моментами", - підкреслила вона.
Як відзначив директор однієї з компаній грального бізнесу Еркі Тавас, прийняття цього закону в такому вигляді в Україні показує, що "держава не може гарантувати належне виконання умов перед іноземними інвесторами".
Він уважає, що також немає гарантій того, що надалі подібне не відбудеться і стосовно інших сфер.
На думку Таваса, такі дії влади можуть призвести до істотного зменшення потоку іноземних інвестицій в Україну.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 7 травня призупинив дію ліцензій гральних закладів на один місяць.
Приводом для таких заходів стала трагедія в Дніпропетровську, де в ніч на 7 травня в залі ігрових автоматів відбулася пожежа: загинуло дев'ять людей.
Пізніше, 15 травня, парламент прийняв закон про заборону грального бізнесу і участі в азартних іграх.
Закон набуває чинності з моменту опублікування і діє до прийняття спеціального законодавства, що передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених зонах.
З моменту набуття законом чинності припиняється видача ліцензії на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні. При цьому, згідно із законом, ліцензії, видані суб'єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цього закону, відміняються.
Закон передбачає за його порушення штраф у розмірі 8 тис. мінімальних зарплат з конфіскацією грального встаткування, а доход від проведення азартної гри підлягає перерахуванню до держбюджету.
У законі поручається Кабінету Міністрів розробити протягом трьох місяців спеціальний закон про гральний бізнес в Україні та спеціальні території, де буде дозволена така діяльність.
Закон ще не підписаний президентом України, однак Віктор Ющенко має намір не ветувати його, а разом із представниками грального бізнесу запропонувати Верховній Раді виправлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас