Швеція опікуватиметься розширенням зони вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція опікуватиметься розширенням зони вільної торгівлі

283
Питання співробітництва України і Європейського Союзу, а також пріоритети Швеції, пов'язані з майбутнім її головуванням у ЄС, яке почнеться з 1 липня цього року, обговорили глава Верховної Ради Володимир Литвин і спікер шведського Риксдагу (парламенту) Пер Вестерберг на зустрічі в Києві.
На брифінгу після зустрічі Вестерберг підкреслив, що метою візиту делегації шведського парламенту є "покращення вже і так добрих відносин з Україною".
Вестерберг відзначив, що під час головування в ЄС пріоритетами Швеції стануть питання глобальної зміни клімату, а також покращення вільної торгівлі в рамках ЄС.
Спікер Риксдагу висловив сподівання, що за підтримки всіх семи партій, представлених у шведському парламенті, ідея розширення ЄС стане поштовхом для всіх країн, які не є членами ЄС.
Крім того, спікер шведського парламенту підкреслив, що для розвитку України необхідна боротьба з корупцією, забезпечення верховенства права, а також удосконалення правоохоронної системи. "Усі ці питання виникали перед усіма країнами-членами ЄС у різні часи", - констатував Вестерберг.
Глава шведського парламенту підкреслив, що ініціатива "Східне партнерство", яка обговорюється в ЄС, розрахована на те, що повинне існувати загальне розуміння і загальне сприйняття з боку тих країн, які не є членами ЄС.
У свою чергу, Литвин підкреслив, що під час зустрічі зі своїм шведським колегою в них відбулася "цікава і надзвичайно продуктивна розмова".
"Нас поєднує загальне прагнення поглиблювати співробітництво сьогодні й ідентичні позиції щодо того, на яких основах повинні розвиватися сьогодні Європа і світ", - сказав Литвин.
Спікер розповів, що поінформував свого колегу про процеси, які відбуваються сьогодні в Україні, економічні та політичні події в країні з урахуванням того, що вона фактично перебуває в стані президентської виборчої кампанії.
Литвин підкреслив, що Україні імпонують ті ключові критерії, які визначає Швеція на час свого головування в ЄС, особливо в частині, де мова йде про необхідність розширення можливостей для зони вільної торгівлі.
За словами Литвина, Україну також цікавить і проблема візового режиму для українських громадян.
"Ми готові до такого співробітництва безпосередньо з європейським співтовариством, з головуючими країнами, а також у рамках "Східного партнерства", - підкреслив Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас