Ющенко просить ГПУ провести перевірки виконання законодавства у сфері оплати праці й пенсійного страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить ГПУ провести перевірки виконання законодавства у сфері оплати праці й пенсійного страхування

304
Президент України Віктор Ющенко просить Генеральну прокуратуру провести перевірки виконання законодавства у сфері оплати праці й пенсійного страхування. Відповідний лист він надіслав на адресу генерального прокурора Олександра Медведька у зв'язку із ситуацією, що склалася в країні із невиплатою заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду, повідомляє прес-служба глави держави.
За словами Президента, спостерігається негативна тенденція щодо зростання заборгованості майже у кожному регіоні, а з початку 2009 р. її обсяги збільшилися більш ніж на 18% і досягли 1,4 млрд грн, перевищивши рівень початку 2005 р. Особливе занепокоєння глави держави викликає зростання у поточному році на 23% боргів економічно активних підприємств. Понад 60% боргу діючих підприємств є боргом поточного року.
"Захист прав громадян на працю має стати одним із пріоритетних напрямів наглядової діяльності органів прокуратури України. З огляду на викладене прошу Вас доручити керівникам органів прокуратури України забезпечити проведення результативних перевірок виконання законодавства у сфері оплати праці й пенсійного страхування суб'єктами підприємницької діяльності, державними і комунальними підприємствами та за наявності підстав притягнути до відповідальності їх керівників, власників або керівників державних органів, у сфері управління яких перебувають такі підприємства", - наголошує Президент України.
Про результати проведеної роботи Генеральний прокурор має поінформувати главу держави до 15 липня поточного року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас