Співробітники General Motors одержать на прощання талон на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники General Motors одержать на прощання талон на авто

6297
Співробітники General Motors отримають від концерну талон на авто на 25 тис. доларів і грошову компенсацію, якщо вони погодяться піти раніше на пенсію або добровільно звільнитися з роботи.
У такий спосіб, GM, який бореться із кризою, вигадав, як скоротити і кількість працівників і кількість непроданих автомобілів на складах. Співробітники концерну, які добровільно напишуть заяву на звільнення або підуть раніше на пенсію, одержать на прощання талон на авто GM на суму 25 тис. доларів. Цей спосіб оптимізації витрат не викликав заперечень з боку профспілок.
Крім автомобілів співробітники концерну, які звільняються, одержать також деяку суму готівкою. Так, за відхід на пенсію завчасно працівники концерну, задіяні на робочих спеціальностях, отримають окрім талону ще 20 тис. доларів, а кваліфіковані працівники - 45 тис. доларів. За добровільне звільнення співробітники зі стажем роботи до 10 років можуть розраховувати на 45 тис. доларів. Ті, хто пропрацював на концерні більше 20 років, отримає 115 тис. доларів.
Такі умови будуть запропоновані 61 тис. працівникам GM у Сполучених Штатах. Керівництво концерну розраховує на згоду близько половини з них, а нові кадри планують сформувати з людей, які раніше не працювали в GM і погодяться на нижчу зарплату.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас