НБУ знову рекомендує банкам встановлювати курси на міжбанку з урахуванням середньозважених значень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ знову рекомендує банкам встановлювати курси на міжбанку з урахуванням середньозважених значень

Кредит&Депозит
932
Національний банк України (НБУ) знову рекомендує банкам встановлювати курси на міжбанківському валютному ринку з урахуванням середньозважених курсових значень за попередній день.
"НБУ щодня повідомляє банкам інформацію про середньозважений курс гривні до долара, який сформувався за результатами торгів на міжбанківському валютному ринку України. Цей показник доцільно використовувати як орієнтир при здійсненні операцій на міжбанку на наступний робочий день", - говориться в листі НБУ (N 13-008/3618-10331).
Центральний банк відзначає, що при виставлянні курсів на валютному міжбанку банкам також доцільно враховувати і курси інтервенцій НБУ.
"З метою збереження об'єктивних тенденцій на міжбанківському валютному ринку рекомендуємо керівникам банків при встановленні ціни покупки-продажу іноземної валюти за гривні брати до уваги вищезгадані курсові орієнтири", - підкреслюється в листі, підписаному главою НБУ Володимиром Стельмахом.
Як повідомлялося, останніми днями на міжбанку спостерігається ослаблення гривні: курс 27 травня знизився до 7,67 грн/$1, з 7,63 грн/$1 за підсумками торгів 25 травня.
НБУ також нагадує банкам про необхідність проведення прийому громадян. "Деякі банки порушують ст. 22 закону про звернення громадян, а саме не проводять прийом громадян у встановленні дні… У зв'язку із цим просимо вжити діючих заходів з метою забезпечення неухильного дотримання відповідних вимог закону", - говориться в листі Нацбанку (№22-308/774).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас