Боротьбу за Opel продовжать Fiat і консорціум на чолі з Magna — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьбу за Opel продовжать Fiat і консорціум на чолі з Magna

468
Переговори щодо долі концерну Opel, що тривали всю ніч у Берліні, так і не дали остаточну відповідь на запитання, кому б з потенційних покупців німецького автовиробника віддала б перевагу влада Німеччини, повідомляє Bloomberg...
У підсумку представники німецького кабінету міністрів, влади німецьких земель, де розташовані заводи Opel, і посланці американського казначейства зробили висновок, що тільки італійський Fiat і консорціум Magna-Ощадбанк-Газ можуть претендувати на поглинання Opel. При цьому федеральний і земельні уряди усе більше схиляються на користь пропозиції консорціуму на чолі з Magna, учасником якої є російські Ощадбанк і Група ГАЗ.
За словами міністра економіки Німеччини Карла-Теодора цу Гуттенберга, у ході тривалих переговорів, що тривали практично всю ніч із середи на четвер, уряд так і не зміг одержати гарантій, необхідних для забезпечення подальшого фінансування німецького автовиробника.
На настійну вимогу представників німецького уряду остаточне рішення щодо долі автовиробника відкладене до кінця дня п'ятниці у зв'язку з необхідністю узгодження позицій із представниками General Motors, яка усе ще формально належить Opel. Однією із причин того, що сторонам не вдалося дійти згоди, стала вимога General Motors, яка додатково запросила 300 млн. євро за свій європейський підрозділ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас