ЗМІ: США розглядають можливість створення мега-регулятора для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: США розглядають можливість створення мега-регулятора для банків

459
Високопоставлені співробітники адміністрації президента США Барака Обами близькі до того, щоб рекомендувати Конгресу створення єдиного регулятора для банківського сектору, пише The Wall Street Journal.
Новий банківський орган міг би об'єднати функції наглядового блоку Федерального резерву, Федеральної корпорації зі страхування внесків, Управління валютного контролю, Управління нагляду за ощадними установами.
Федеральний резерв при цьому може одержати повноваження контролю над системними ризиками в економіці, а Федеральна корпорація зі страхування внесків зможе брати в тимчасове керування не тільки банки, але й фінансові компанії.
Розглядається також можливість створення агентства з нагляду за фінансовими продуктами, пропонованими споживачам, а також створення посиленого органа для захисту прав інвесторів.
Пропозиції, що стосуються реформування системи регулювання фінансового ринку, передбачається направити в Конгрес через кілька тижнів. Як вважається, поточна система регулювання фінансового ринку не змогла запобігти початку кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас