МВФ вітає намір Росії розмістити 10 млрд дол. зі ЗВР в облігації фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вітає намір Росії розмістити 10 млрд дол. зі ЗВР в облігації фонду

268
Керівництво Міжнародного валютного фонду (МВФ) високо оцінило намір Росії купити облігації, випущені МВФ, на суму $10 млрд, говориться в розповсюдженій в середу заяві керуючого директора МВФ Домініка Стросс-Кана.
"Я дуже втішений наміром Росії інвестувати в папери МВФ", - заявив Д. Стросс-Кан. - Ми сподіваємося, що інші члени фонду приєднаються до цих зусиль".
"Російське керівництво надало значну підтримку МВФ і його мандату відповідно до зобов'язань лідерів "двадцятки" у Лондоні" - відзначив Д. Стросс-Кан.
"Я одержав повідомлення від прем'єр-міністра Путіна про намір Росії" - відзначив керуючий директор МВФ.
Керівник МВФ повідомив, що проінструктував співробітників фонду надати всю необхідну документацію виконавчій раді фонду, щоб дозволити випуск облігацій якомога швидше.
Як повідомлялося раніше, Росія має намір найближчим часом розмістити $10 млрд із золотовалютних резервів (ЗВР) в облігації МВФ, призначені для підтримки потерпілих від кризи країн. Про це оголосив цього тижня віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін на зустрічі із президентом РФ Дмитром Медведєвим.
На початку зустрічі Д. Медведєв нагадав, що за підсумками саміту в Лондоні провідними державами було ухвалене рішення вживати колективних зусиль з мінімізації наслідків глобальної фінансової кризи. Він попросив О.Кудріна розповісти, у якому напрямку працює уряд РФ і які є в нього пропозиції з російської сторони.
За словами міністра фінансів, у Лондоні "двадцятка" прийняла рішення щодо збільшення ресурсів світового співтовариства на підтримку нужденних країн і визначила, що на ці цілі необхідно направити $1,1 трлн, зокрема $500 млрд - на збільшення ресурсів МВФ.
"За участь у збільшенні ресурсів МВФ уже висловилася низка країн ЄС, інші країни. У свою чергу Міжнародний валютний фонд запропонував низку фінансових інструментів, які були б вигідні й зручні країнам, які були б готові на час у вигляді кредитів або позикових коштів надати ці ресурси МВФ на підтримку нужденних країн", - сказав О.Кудрін.
За його словами, консультації із МВФ і колегами по БРІК дозволили Росії визначитися з вимогами і умовами для використання пропонованих МВФ фінансових інструментів, у які Росія може вкласти кошти на період кризи.
Мова йде про облігації Міжнародного валютного фонду - надійні і ліквідні інструменти, які прирівнюються до облігацій, у які можуть розміщати золотовалютні резерви. "Тому попередньо ми зараз в уряді обговорюємо можливість ухвалення рішення найближчим часом на вкладення наших коштів у розмірі до 10 мільярдів доларів в облігації Міжнародного валютного фонду", - повідомив О.Кудрін Д.Медведєву.
За його словами, розміщувати ці кошти буде ЦБ РФ. Він відзначив, що "надійність, ліквідність і можливість їх повернення (коштів Російської Федерації) відповідають надійнішим ліквідним паперам, які сьогодні є на ринках".
О.Кудрін підкреслив, що в такий спосіб ці кошти допоможуть видавати кредити країнам, які цього потребують.
Президент підтримав цю пропозицію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас